AR89380
Összetevők: Szőlőmag kivonat 300mg - Vitis vinifera - 100 kapszula
Osztályozás: Kiegészítők kapszulában
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Összetevők: Szőlőmag kivonat 300 mg - Vitis vinifera - 100 kapszula
Osztályozás: Kiegészítők kapszulában
A szőlőmag a világ leggazdagabb forrása bioaktív flavonoidok, úgynevezett oligomer proantocianidinek (OPC – oligomer proantocianidin komplexek). Ezeknek a vegyületeknek többirányú antioxidáns hatása van, olyan erős, hogy az egész szervezet számára előnyös. A szőlőmag-kivonatot elsősorban a szív- és érrendszerre kifejtett kiváló hatása és a rákmegelőzés elemeként választjuk, de használatának előnyei szervezetünk szinte minden szervében és szervrendszerében megnyilvánulnak. Az oxidatív stressz szintjének csökkentésével és az anyagcsere-változások molekuláris szintű szabályozásával az OPC vegyületek jelentősen befolyásolják a csontok, az ízületek és az izmok állapotát, a szemműködést, az immunitást, az agyműködést, a gyulladáscsökkentő és allergiás reakciókat, valamint a bőr közérzetét. fáradtság és hangulat.
A proantocianidinek a szervezetünkben antocianidinekké alakulnak, amelyek viszont az antocianinok cukormentes megfelelői. Az antocianinok és antocianidinek a flavonoidok közé tartoznak, amelyek a polifenolok egy kategóriája, vagyis a bioaktív növényi vegyületek egy általános csoportja.
A proantocianidinek jó forrásai nemcsak a szőlőmagok és gyümölcsök, hanem az arónia, az áfonya és a cseresznye is, kakaómag, zöld tea és mediterrán fenyőkéreg. A tudósok azonban azt találták, hogy ezen anyagok többségét a szőlőmag tartalmazza, és a belőlük származó proantocianidinek a legmagasabb biológiai hozzáférhetőséggel és antioxidáns hatással rendelkeznek.
A szőlőmagból származó oligomer proantocianidinek körülbelül 40 olyan vegyületből álló csoportot alkotnak, amelyek hatnak. szinergikusan egymással. Antioxidáns tulajdonságaik 20-szor erősebbek, mint a C-vitaminé és 50-szer erősebbek, mint az E-vitaminé. Ezeket a vegyületeket az 1930-as években Jacques Masquelier francia kutató fedezte fel, majd doktori értekezést publikált kémiai szerkezetükről, hatásukról és extrakciós módszereikről. Azóta is intenzív kutatás folyik ezen vegyületekkel kapcsolatban, melynek célja tulajdonságaik és hatásmechanizmusuk pontos leírása.
Ma már sokat tudunk a szőlőmag-kivonatról és a benne található flavonoidokról. A korábbi kutatásoknak köszönhetően ezt a kivonatot széles körben alkalmazzák a kóros biokémiai reakciók és öregedési folyamatok megelőzésére és gátlására, valamint az anyagcseréért, méregtelenítésért, impulzusvezetésért, keringésért, sejtlégzésért és sok másért felelős jótékony folyamatok normalizálására és serkentésére.
TULAJDONSÁGOK
Antioxidáns aktivitás
Minél alacsonyabb az oxidatív stressz szintje a szervezetben, és ezáltal a szabad oxigéngyökök szintje, annál jobb minden reakció a testünkben. A szabad gyökök és az oxidatív stressz folyamatosan keletkeznek szervezetünkben, és a biokémiai reakciók szerves részét képezik. Folyamatosan szívjuk fel a szabad gyököket, ha egészséges életmódot folytatunk, és nagy mennyiségű növényi termékkel látjuk el a szervezetet, kerüljük az alkoholt, az egészségtelen ételeket és a cigarettát. Az oxidációs és az antioxidáns reakciók aránya azonban sokszor kedvezőtlen, és ha szervezetünk nagy igénybevételnek van kitéve, akkor először kisebb bántalmak, majd betegségek jelentkeznek. Az antioxidánsok gazdag forrásának, például a szőlőmag-kivonatnak a kiegészítésével fokozatosan csökkentjük a szervezet oxidatív stresszének szintjét, ami a negatív folyamatokat gátolja.
Szív- és érrendszer
Az OPC-k rendkívül jótékony hatással van az erek szerkezetére és működésére: mindenekelőtt falukat erősítik, kitágítják és lezárják. Ezen túlmenően biztosítják a vér megfelelő áramlását az ereken, és megakadályozzák a vérlemezkék összetapadása miatti vérrögképződést.
Erősítik a kapillárisokat (a szervek vérellátását) és a koszorúereket (a szívben találhatók). ). Segítenek fenntartani a normál vérnyomást és a megfelelő koleszterinszintet a vérben. Szabályozzák a szívműködést.
Egyéb:
- hozzájárul a szervezet megfelelő gyulladáscsökkentő reakciójához,
- támogatja a szervezetet a bakteriális és vírusos fertőzések elleni küzdelemben ,
- segít csökkenteni az allergiás tüneteket,
- támogatja az agyi aktivitást,
- javítja a látást és gondoskodik a szem egészségéről azáltal, hogy erősíti az őket körülvevő hajszálereket és gátolja a pro-oxidációs folyamatokat a retinában,
- kedvezően befolyásolja a bőr, a haj, a köröm, a csontok, a fogak és az ízületek szerkezetét azáltal, hogy növeli a sejtekben a C-vitamin szintjét, gátolja a kollagén lebomlását és erősíti annak szerkezetét,
- lassítják lelassítja az öregedési folyamatot.
ALKALMAZÁS
az általános egészség, valamint a fizikai és mentális állapot javítása érdekében
fáradtság és gyengeség
felépülési időszak
fertőzésekre való hajlam
rendszeres alkoholfogyasztás, dohányzás
memória- és koncentrációs zavarok
csökkent látás
lábduzzanat, borjak elnehezülése
a bőr, a haj és a köröm megjelenésének javítására
ÖSSZETÉTEL
1 a kapszula 300 mg szőlőmag-kivonatot tartalmaz, 95%-ban oligomer proantocianidinekre standardizált. Semmi extra! Cellulóz kapszula.
Étrend-kiegészítő.
A csomag 30 vagy 100 kapszulát tartalmaz.
HOGYAN KELL ALKALMAZNI
Napi 1 kapszula éhgyomorra. Ne lépje túl az ajánlott napi adagot (1 kapszula).
A készítmény nem helyettesítheti a változatos étrendet és az egészséges életmódot.
EGYÜTTMŰKÖDÉS
Resveratrol, C- és E-vitamin, szelén és más antioxidánsok.
ELLÁTÁSOK
A kutatási eredmények azt mutatják, hogy a szőlőmag-kivonat felhasználható terhes és szoptató nők, de ebben az esetben érdemes orvoshoz fordulni.
A véralvadásgátlót szedőknek óvatosnak kell lenniük, mert a kivonat csökkenti a vér viszkozitását.
TÁROLÁS
Fénytől védve. Tárolja szobahőmérsékleten, száraz helyen, kisgyermekek elől elzárva.
NÖVÉNY JELLEMZŐI
A szőlőtőke (Vitis vinifera), ill. szőlő vagy szőlő, a szőlőfélék családjába tartozik. Természetes előfordulási területe a Földközi-tenger, a Kaukázus, Irán és Türkmenisztán, jelenleg az egész világon termesztik. Az uralkodó éghajlattól függően különböző szőlőfajtákat termesztenek.
A szőlő egy évelő kúszónövény, amely általában eléri a 10 métert, kedvező körülmények között a 30-40 métert is. Szára a kor előrehaladtával fásodik és vastag törzsűvé alakul. Számos ágat hoz létre, és spirális indák segítségével mászik fel a támaszokon. A szőlőlevelek fajtától függően különböző formájúak lehetnek. Általában tenyér alakúak, szélük pedig csipkés. Hosszúságuk és szélességük 5-15 cm között változik. Hosszú száron csavarodva nőnek. Ősszel sárgára és pirosra színeződnek, télen pedig lehullanak.
A szőlővirágok 10-20 cm hosszú szálkák. Úgy néznek ki, mint egy apró zöld golyó, amelyekből botok nőnek ki. Ezek a golyók bibék, a corolla pikkelyei kicsik, zöldessárgák, és nagyon gyorsan lehullanak. A szőlő gyümölcsök olyan bogyók, amelyeket mindenki szőlőként ismer. Alakjuk lehet gömb vagy ovális, színük pedig világoszöld, rózsaszín, piros vagy sötétlila. A gyümölcs belsejében a magokat édes vagy édes-savanyú pép veszi körül.