Criollo kakaó szárított - 1 kg őrölt

AR76209

Hozzávalók: Criollo kakaó szárított - 1 kg őrölt
Besorolás: Kakaó és csokoládé

Raktáron

14 528 Ft‎

Egyéb infó

Hozzávalók: Criollo kakaó szárított - 1 kg őrölt
Besorolás: Kakaó és csokoládé

Kakaó – az istenek itala. Így hívják Latin-Amerika, a kakaó hazájának lakói. Ismerve ennek a fantasztikus italnak a tápértékét és hatásait, nem lehet velük egyetérteni. A kakaó gazdag magnéziumban, antioxidánsokban és bioaktív vegyületekben, amelyek pozitív hatással vannak a hangulatra és energiát adnak.
A nyers kakaóbabban akár 380 kémiai vegyület is ismert, amelyek közül többnek pszichoaktív hatása is van. Nyers állapotban a kakaóbab ehetetlen, mert ekkora mennyiségű polifenol rendkívül keserűvé és ehetetlenné teszi. Emiatt a babot hőkezelésnek vetik alá, ami 10%-ra csökkenti a polifenol tartalmát és ehetővé, illetve további feldolgozásra használhatóvá teszi.
A Criollo a kakaóbab legértékesebb fajtája. Ezeket a babokat telt ízük és gazdag aromájuk jellemzi. A legjobb minőségű csokoládétermékek előállításához használják őket.

Egészséget támogató tulajdonságok

A kakaó a teobromin jelenlétének köszönhetően energiát ad. A purinalkaloidok csoportjába tartozó vegyület, amely tágítja az ereket, növeli a vérnyomást és serkenti a szívműködést. A kakaós energiainjekció természetesen enyhébb, mint a kávé utáni, de nagyon kellemes is. Ez a teobromin és az alább felsorolt ​​vegyületek kombinációjának köszönhető.
A kakaó javítja a hangulatot azáltal, hogy befolyásolja a béta-endorfinok felszabadulását az agyunkban – opioid peptidek, amelyek növelik az örömérzetet és javítják a hangulatot. Lehetővé teszik a csokoládé függővé válását.
Érdekes módon a kakaó gazdag forrása a fenil-etil-aminnak is – egy olyan molekulának, amely természetesen előfordul az agyunkban, és hatással van a boldogságérzetre, és a szerelemhez hasonló állapotot okoz. Sajnos, ha étellel érkezik, ritkán jut el az agyba, mert a belekben a MAO-B enzim lebontja.
A kakaó nagy mennyiségű magnéziumot biztosít - 1 evőkanál kakaó körülbelül 60 mg magnéziumot biztosít , ami egy felnőtt ember napi szükségletének 20%-a erre az összetevőre. Ez a kedvenc ürügyünk a sok kakaó és csokoládé fogyasztására (de csak a sötétet, mert a tejes kevés, a fehér pedig egyáltalán nem tartalmaz az egész szervezetből.

ÖSSZETÉTEL
Criollo kakaófajta, szárított, őrölt 100%. Kiváló minőségű alapanyag!
A kakaó nem lúgosított.
Tápérték 100 g termékben:
Energiaértéke 450 kcal / 100 g
Szénhidrát 50,4 g
- cukorral együtt 2,8 g
Zsír 13,1 g
- telített zsírsavakkal együtt 7,06 g
Fehérje 26,4 g
Vas 16,2 mg
Magnézium 524,5 mg
Kalcium 154,9 mg
Foszfor 888,4 mg

EGYÜTTMŰKÖDÉS
A kakaó tökéletesen illik kávéhoz, chilihez, buzogányhoz, borshoz és kókuszhoz.

< p>A NÖVÉNY JELLEMZŐI
A kakaófa (Theobroma cacao) a Malvaceae családjába tartozik. A természetben Dél- és Közép-Amerika trópusi erdőiben fordul elő. A meleg klímát kedveli. Termékeny talajokon, nedves és árnyékos helyeken nő. Széles körben termesztik, jelenleg Afrikában termesztik legnagyobb terményeit.
A kakaófa akár 15 m magas fa vagy akár 5 m magas cserje is lehet. Vékony barna kéreg borítja. Levelei nagyok, vékonyak, fényesek, megnyúlt alakúak. 30 cm hosszúak. A virágok kicsik, fehér-sárgák, lila elemekkel. A kakaó gyümölcseit babnak nevezik. Vastag, kemény héj veszi körül, és 20-60 magot tartalmaznak, amelyek a kakaót alkotják.
Spanyolul a „criollo” jelentése „helyi eredetű”. A Criollo kakaó nagyon jó minőségű és ritka növény. Venezuela a Criollo legnagyobb termelője, bár ennek a növénynek a hozama egyáltalán nem magas. A Criollo a világ kakaótermésének mindössze 3%-át teszi ki. Ez nagyon drága. Becslések szerint a Criollo fák utolsó tiszta példányai közül csak néhány maradt meg. A Criollo magvak enyhén vöröses színűek, nem keserűek, ízük a karamell, a dió, a vanília és a dohány keveréke.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

22 más termékek ugyanabban a kategóriában: