Acerola - Malpighia glabra - 250g őrölt Nagyobb

Acerola - Malpighia glabra - 250g őrölt

AR75780

Hozzávalók: Acerola - Malpighia glabra - 250g őrölt
Osztályozás: Szárított gyümölcsök

Raktáron

9 738 Ft‎

Egyéb infó

Összetevők: Acerola - Malpighia glabra - 250g őrölt
Osztályozás: Szárított gyümölcsök

Az acerola (Malpighia glabra) egy trópusi cseresznye, amely mindenféle gyümölcs közül a legmagasabb C-vitamin-tartalmáról ismert. 100 g friss gyümölcs átlagosan 2000 mg C-vitamint tartalmaz! Ez az összeg napi szükségletünk 25-szörösét jelenti. Ezenkívül az acerolában található flavonoid csoport bioaktív vegyületei elősegítik a C-vitamin felszívódását a szervezetbe, és megakadályozzák annak lebomlását. Ez a kombináció teszi az acerolát a legjobb természetes C-vitamin forrássá.
Dél-Amerikában az acerola gyümölcsöket frissen fogyasztják, leggyakrabban gyümölcslevek formájában, amelyek ott olyan népszerűek, mint az Egyesült Államokban a narancslé. A hagyományos brazil orvoslás a friss gyümölcs fogyasztását láz és megfázás, vérszegénység, szívproblémák és gyógyulás esetén ajánlja.

Egészségfejlesztő tulajdonságok:

A könnyen emészthető C-vitamin gazdagsága miatt, Az acerola széles körben használatos a szervezet természetes immunmechanizmusainak támogatására megfázás és influenza idején, valamint megelőzésként ősszel és télen, valamint csökkent immunitás esetén.
Legyengült állapot esetén is jó kiegészítő lehet az acerola az erek állapotát, mert a C-vitamin hozzájárul azok megfelelő működéséhez.
A C-vitamin hozzájárul a megfelelő energia-anyagcsere fenntartásához és hozzájárul a fáradtság csökkentéséhez is, ezért a sportolók az acerolát használják fizikai hatékonyságuk növelésére.
Az acerola pótlását a depressziós hangulat és állandó stresszhatás esetén, mert a C-vitamin pozitív hatással van az idegrendszerre és a pszichológiai funkciókra.
A C-vitamin részt vesz a kollagén szintézisében és biztosítja az íny egészségét és a fogíny megfelelő szerkezetét. fogak, csontok, porcok és bőr.

ALKALMAZÁS
gyengült immunitás
megfázás és influenza esetén hasznos
legyengült erek
a bőr megjelenésének javítása
fáradtság
nyomott hangulat
stressz

ÖSSZETÉTEL
100% acerolapor. A legjobb minőségű alapanyag.
C-vitamin tartalom: 17%.

100 g por tápértéke:

Energiaértéke 345 kcal / 100 g
Szénhidrát 87 g
cukorral együtt 31g
Rost 8,5g
Zsír 0,5g
C-vitamin 17g

HASZNÁLATI HOGYAN
Az acerolapor nagyon ízletes kiegészítője turmixok, tej, joghurt, túró, fehérje-kiegészítők vagy gyümölcslevek.
Édes-savanyú. Nem szabad magas hőmérsékletnek kitenni, mert ez jelentős mennyiségű C-vitamint tönkretehet.
Az acerola adagolása a szervezet C-vitamin szükségletétől függ, de 170 mg e vitamin biztosításához szükséges elég 1 g vagy körülbelül fél teáskanálnyi por elfogyasztásához. Ez több mint kétszerese az ajánlott napi C-vitamin bevitelnek (80 mg).

ELLENJAVALLATOK
Napi 2 teáskanálnál nagyobb adag acerola nem javasolt. A felesleges C-vitamin kiürül a szervezetből, több por pedig irritálhatja az emésztőrendszert, és hányingert, hasi fájdalmat és hasmenést okozhat. Az acerola nagy dózisai növelhetik a vesekő kialakulásának kockázatát is.

NÖVÉNY JELLEMZŐI
Néha barbadosi cseresznyének is nevezik. A természetben Észak-, Közép- és Dél-Amerika trópusi és szubtrópusi vidékein fordul elő. A Malpigi családhoz tartozik. Az acerola alacsony fa vagy cserje, 2-3 m magasra nő. Levelei sötétzöldek és fényesek, ellipszis alakúak és hegyesek. Az acerola virágai rózsaszínek vagy pirosak. Öt nem összefüggő sziromból állnak, könnycsepp alakúak és szaggatott szélekkel. Az acerola termése élénkvörös, kerek és bordázott vonalakkal rendelkezik. Méretük 1-3 cm. Nagyon lédúsak, édes-savanyú ízűek.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

22 más termékek ugyanabban a kategóriában: