Ashwagandha - Withania somnifera - 250g őrölt Nagyobb

Ashwagandha - Withania somnifera - 250g őrölt

AR77194

Hozzávalók: Ashwagandha - Withania somnifera - 250g őrölt
Osztályozás: Gyógynövények

Raktáron

8 507 Ft‎

Egyéb infó

Hozzávalók: Ashwagandha - Withania somnifera - 250g őrölt
Osztályozás: Gyógynövények

Az ashwagandha (Withania somnifera) az indiai ájurvéda egyik legfontosabb növénye. Több mint 3000 éve sikeresen alkalmazzák a stressz erősítésére és leküzdésére. Az Ashwagandhát adaptogén tulajdonságai miatt indiai ginzengnek is nevezik. Az ashwagandha szó jelentése "lovak illata", és a növény gyökerének jellegzetes illatára utal, és hangsúlyozni kell, hogy ez a gyökér erőt, férfiasságot és lóerőt ad. Az ashwagandha gyökerét főzetként vagy tinktúraként (alkoholos kivonatként) használhatjuk. Közvetlenül Indiából importált kiváló minőségű alapanyag.

ALKALMAZÁS:
Fokozza a szervezet alkalmazkodását a környezethez
Ellazítja és megkönnyíti az elalvást

ÖSSZETÉTEL
Az ashwagandha gyökér számos biológiailag aktív anyagot tartalmaz, többek között: alkaloidok
(anaferrin, anahigrin, vitamin, somniferin, tropin); fitoszterolok (béta-szitoszterol),
vinilidén AY (szteroid laktonok).

ALKALMAZÁSI HOGYAN
Egyél naponta körülbelül 6-7 g porított ashwagandha gyökeret. Ételek mellé ajánlott bevenni - például joghurttal vagy turmixszal.

Főzés
6-7 g zúzott gyökér 200 ml vízben, forraljuk fel és főzzük tovább. további 5 percig alacsony hőmérsékleten.

KÖLCSÖNZÉS ÉS MELLÉKHATÁSOK
Ne használja terhesség vagy szoptatás alatt. Ne használja egyidejűleg barbiturátokkal.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: