Jerikói rózsa - Selaginella lepidophylla - 10x nagy

AR79590

Hozzávalók: Jerikói rózsa - Selaginella lepidophylla - 10x nagy
Osztályozás: Aromaterápia

Raktáron

10 921 Ft‎

Egyéb infó

Hozzávalók: Jerikói rózsa - Selaginella lepidophylla - 10x nagy
Osztályozás: Aromaterápia

Jerikói rózsa igazi gyöngyszem a virágok között. Ez a rózsa akár ezer évig is elbírja száraz állapotban,
egy egyszerű öntözés után a rózsa újra virágzik. A ciklus újra és újra megismételhető, és a virág évekig és évekig termeszthető. A Jerikói Rózsa eredeti ajándék nőknek. Mexikóban, Texasban és Peruban nő, így meglehetősen messze van a Szentföldtől. Hihetetlen képességgel rendelkezik, hogy túlélje a száraz évszakot egy görgetett labda formájában, gyakran "hengerként". Mindkét faj a köznyelvben a Jerikói Rózsa nevet kapta.

A jerikói rózsát „Szűz Mária rózsájának” vagy „Szűz Mária kezeinek” is nevezik, ami a sok által terjesztett legenda egyikére utal. a keresztesek, amikor visszatértek a Szentföldről, nevezetesen - amikor Mária ezt a növényt köszönetképpen feláldozta Egyiptomba menekülése során. Ritka és valóban szokatlan növény. Golyóba összegömbölyödve, varázspálca által zöld növényré alakul át.

A jerikói rózsát életre keltheted, ha egy tálba helyezed puha, szénsavmentes vízzel. A vízzel való érintkezés után a növény fejlődésnek indul, majd kellemes aromát bocsát ki környezetébe. A következő napokban javasolt a víz rendszeres cseréje és a vízszintet csak a gyökerekig hagyni. Naponta öntsön friss vizet, de csak úgy, hogy a növénynek csak az alsó része kerüljön víz alá, így elkerülheti a rothadást. Javasoljuk, hogy egy hét elteltével vegyük ki a növényt a vízből, hogy ne kezdjen el túlságosan növekedni, és hagyjuk szobahőmérsékleten (száraz) vissza zsugorodni golyóvá. Száradás után a növény tárolható további felhasználásra. Ez az eljárás gyakorlatilag korlátlanul megismételhető a jerikói rózsával.


Kicsi (szárítva 5 cm, kihajtva 15 cm)
Nagy (kb. 8 - 10 cm szárítva, 25 cm kibontva)
Nagyon nagy (12-18 cm szárítva, 40 cm-ig kibontva)

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

17 más termékek ugyanabban a kategóriában: