Aminek egyiptomi gyümölcs - Ammi visnaga - 250g összesen

AR75803

Hozzávalók: Aminek egyiptomi gyümölcs - Ammi visnaga - összesen 250 g
Besorolás: Allergia és asztma

Raktáron

4 964 Ft‎

Egyéb infó

Összetevők: Amin egyiptomi gyümölcs - Ammi visnaga - összesen 250 g
Osztályozás: Allergia és asztma

Egyiptomi amin - magvak< / p>

Az egyiptomi amin (Ammi visnaga, syn. Ammi daucoides, Daucus visnaga) egy erős növény, melynek magvai fontos szerepet játszottak az ókori egyiptomi gyógyászatban. Az aminid természetben a Földközi-tengert körülvevő országokban és Nyugat-Ázsiában fordul elő. Egyiptomban és a környező országokban a leghíresebb. A szárakat, amelyeken virágai nőnek, szárítják, és az arab országok piacain értékesítik fogtisztítási eszközként. Innen származik az amin másik neve – a fogpiszkáló.

Aminca szárított virágait berber fogpiszkálóként árulják a marokkói piacon.

Az amin másik neve khella, és ez ez a helyenként népszerű név az aminból származik. Tőle származik az aminmagban található három legfontosabb hatóanyag egyikének, a khelinának a neve. A khelin mellett a visnegin és a visnadin is fontos, utóbbi a legaktívabb. Amint az állatkísérletek kimutatták, ezeket az anyagokat rendkívül erős görcsoldó hatás jellemzi. Ez magyarázza az amin hagyományos felhasználásának széles körét az ókori gyógyászatban. Sajnos a hazánkban érvényben lévő törvények szerint az aminok fogyasztásra alkalmas növényként nem adhatók el.


Egyiptomi amid - hagyományos felhasználás< /strong>

Vesekő esetén javasolták az aminmagot, mivel a húgyutak ellazításával elősegítették a kiürülésüket. Jól beváltak köhögés, légszomj és asztmás rohamok, valamint erős menstruációs fájdalmak és minden alhasi görcs esetén. A keringési rendszer betegségeiben használták őket, mert diasztolés hatásuk hozzájárult a vérnyomás csökkentéséhez és a normális szívritmus helyreállításához. A vér koleszterinszintjének csökkentésére és az érelmeszesedés csökkentésére is fogyasztották.

Az aminka magvakból leggyakrabban teát főztek úgy, hogy 1 teáskanálnyi magot egy pohár vízben néhány percig forraltak. Ezt a műveletet addig ismételték, amíg a magvak fel nem forrtak, és a főzetet naponta 2-3 alkalommal itatták. Az erősebb készítmény azonban 1 rész mag 5 rész erős alkoholban 2 hetes macerálása eredményeként kapott alkoholos kivonat volt. Egy teáskanálnyi ilyen tinktúrát naponta 3-szor fogyasztottak.

Külsőleg is használták az amint vízben vagy alkoholos kivonatban áztatott borogatás vagy őrölt magvakból készült paszta formájában. Ilyen eljárásokat végeztek különféle bőrbetegségeknél. Az Aminek-nek enyhülést kellett volna hoznia a gyulladásban, kiegyenlítenie a vitiligo által érintett bőr színét, és elősegítenie a szőrnövekedést az alopecia areata területén. Ezenkívül elősegítette a sebgyógyulást és enyhítette a rovarcsípés utáni viszketést.


ÖSSZETÉTEL
Egyiptomi Aminca magvak (Ammi visnaga) 100%. A legjobb minőségű alapanyag!


ADAGOLÁS ÉS HASZNÁLAT
Külső használatra.

Főzet:
1 teáskanál a magvakat néhány percig forraljuk egy pohár vízben. Törzs. Ugyanazokat a magokat többször is megfőzheti. Használja a főzetet bőrápolásra.

Tinktúra:
Arány 1:5, alkohol 60%. Macerálás 2 hétig.

KÖLCSÖNHATÁSOK ÉS MELLÉKHATÁSOK
Terhesség, szoptatás, a növény iránti túlérzékenység.


A NÖVÉNY JELLEMZŐI

Az egyiptomi amin (Ammi visnaga) az Umbelliferae családba tartozik. A Földközi-tenger térségében és Nyugat-Ázsiában található. Nem igényel jó talajt, innen ered az ammi elnevezése, ami „homok”-ot jelent. Száraz, meleg klímát igényel azonban, ezért Szlovákiában nem termesztik. 50-120 cm magasságot ér el. Szára erősen elágazó. Levelei hasonlítanak a kapor és a zeller virágaira, de nagyobbak és sokkal sűrűbbek. Az amin gyümölcsök apró magvak.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

1 más termékek ugyanabban a kategóriában: