Coleus forskohlii gyökér - Coleus forskohlii - 250g apróra vágva Nagyobb

Coleus forskohlii gyökér - Coleus forskohlii - 250g apróra vágva

AR86877

Hozzávalók: Coleus forskohlii gyökér - Coleus forskohlii - 250 g apróra vágva
Osztályozás: Gyűjtő

ez a termék jelenleg nincs készleten,

9 172 Ft‎

Egyéb infó

Hozzávalók: Coleus forskohlii gyökér - Coleus forskohlii - 250g apróra vágva
Osztályozás: Gyűjtő

Coleus forskohlii (Plectranthus forskohlii, Coleus forskohlii ),
az indiai ájurvédában általánosan használt növény. A mintegy 300 Coleus-faj közül
csak a Coleus forskohlii tartalmaz értékes diterpén-forskolint (coleonolt).
A forskolintartalom a gyökerekben és a szárban a legnagyobb, és fokozatosan csökken a hajtás teteje felé.

A Coleus Forskohlii gyökere egy kiváló minőségű alapanyag, amelyet egy megbízható indiai gyártótól szerzünk be.
Tiszta termék, adalékanyagok nélkül. Az általunk kínált termékek eredetiek,
alapos ellenőrzés után megtisztítják, felvágják és becsomagolják. Ennek köszönhetően garantáljuk, hogy megkapja a keresett terméket
.

A Coleus forskoli gyökér kivonatok formájában használható. A Forskolin jól oldódik zsírokban
és vízben gyengén oldódik, ezért a nyersanyag lehető legjobb felhasználása érdekében ajánlatos egy
olajos kivonatot vagy tinktúrát készíteni.

A Az alábbi információkat gyógynövényirodalom és tudományos publikációk alapján állítottuk össze,
és az EFSA nem hagyta jóvá. Közvetlenül a termékre nem vonatkoznak, mert a kutatók különböző forrásokból származó különböző
formákat (kivonatok, infúziók, kapszulák, folyékony kivonatok) használnak,
melyek jelentős hatással lehetnek a vizsgálat eredményeire. Az oldalon található információk nem orvosi tanácsok.

Egészségfejlesztő tulajdonságok

Hagyományos felhasználás
Széles körben használják a különböző országok népi gyógyászatában. Az ájurvédában a Coleus forskohlii fontos helyet foglal el, és gyakran ajánlják szívbetegségben, magas vérnyomásban, elhízottságban, görcsös fájdalomban, görcsökben, asztmában, pikkelysömörben, ekcémában vagy fájdalmas vizeletürítésben szenvedőknek.

A sejtanyagcserére gyakorolt hatás< br /> A Forskolin elsősorban a sejtanyagcsere serkentőjéről ismert - aktiválja az adenilil-cikláz enzim hatását, ezáltal növeli a cAMP (ciklikus adenozin-3', 5'-monofoszfát) szintjét. A CAMP molekulák számos fontos jelátviteli funkcióval rendelkeznek, és számos életfolyamatot befolyásolnak. Úgy gondolják, hogy az intracelluláris cAMP csökkent szintje az egyik fő tényező, amely hozzájárul a betegség kialakulásához.

A túlsúly csökkentése
A gyökerekben lévő forskolin elősegíti a felesleges sejtek elvesztését. kilogramm. Azokban a randomizált vizsgálatokban, amelyekben az elhízott férfiakat a forskolin hatásának tették ki, nemcsak a zsírégetésre, hanem a tesztoszteronszintre és a testtömeg növekedésére is pozitív hatással volt - nőtt a csonttömeg és az izomtömeg. A vizsgálatban részt vevő férfiak 10%-os standardizált forskolin kivonatot használtak napi kétszer 250 mg-os dózisban 12 héten keresztül.

Vérnyomásra és szív- és érrendszerre gyakorolt hatás
C. A Forskohlii-t hagyományosan vérnyomáscsökkentő szerként, valamint pangásos szívelégtelenség és angina pectoris kezelésére használják. A megnövekedett cAMP-szint pozitív hatással van a szívizomszövetre, ami fokozott szívizom-összehúzódást, artériás relaxációt és értágulatot eredményez. A készítmények agyi vérkeringést fokozó hatást fejtenek ki, ami jótékony hatású lehet agyi érelégtelenség esetén, illetve stroke-ból való felépülés után. Sőt, a Coleus segít csökkenteni a vérlemezke-aggregációt, ami csökkenti a vérrögök kialakulásának kockázatát.

Glaukóma
Sok állaton és emberen végzett vizsgálat utal a forskolin lehetséges felhasználására a zöldhályog kezelésében. A forskolin csökkenti a szem intraokuláris nyomását azáltal, hogy növeli a cAMP-szintet és csökkenti a vizes kiáramlást. A forskolin megtalálható a glaukóma kezelésére szolgáló szemcseppek összetételében.

Antidepresszáns hatás
Az adenilil-cikláz fokozott aktivitása és a forskolin által az intracelluláris cAMP-szint növekedése antidepresszáns hatású lehet. Állatkísérletek során a forskolinról megfigyelték, hogy a triciklikus antidepresszánsokhoz hasonló módon növeli a viselkedési aktivitást patkányokban, és késlelteti az immobilizációt.

Psoriasis, ekcéma
A Coleus forskohlii enyhíti a pikkelysömör és az ekcéma tüneteit. A cAMP aktivitás növelésével szabályozó hatással van a sejtanyagcserére. A forskolin normalizálja a cAMP és a cGMP (ciklikus guanozin-monofoszfát) arányát. Az induktív gyökérkivonatok külsőleg is alkalmazhatók a bőrön – például hordozóolajjal keverve (a forskolin jól oldódik zsírokban).

Asztma és allergia
A forskolin befolyásolja a bőr cAMP a sejtekben, és ennek köszönhetően hörgőtágító hatású, valamint a hisztamin felszabadulását is gátló hatással bír. Asztmában szenvedő embereken végzett vizsgálatok során a forskolin jótékony hatása igazolódott – kevesebb rohamot figyeltek meg a forskolin csoportban, mint egy másik gyógyszert szedő kontrollcsoportban.

ÁTTEKINTÉS

Növeli a cAMP szintjét
Gyulladáscsökkentő hatása van
Stimulálja a pajzsmirigy működését
Javítja a koszorúér vérkeringését
Támogatja a fogyást - gyorsítja a zsírégetést< br />Fokozza a tesztoszteron és az adrenokortikotropin szintézisét
Gátolja az autoimmun reakciókat
Ellazítja a hörgő simaizmait
Csökkenti a vérnyomást
Csökkenti a szemnyomást (glaukóma)
Csökkenti a vérlemezkék számát aggregáció (antikoaguláns hatás)
A Forskolint őszedésgátlóként használják készítményekben.

Ellenjavallatok: Nem állnak rendelkezésre adatok

SYNERGY : A Forskolin fokozhatja az epinefrin, efedrin és pszeudoefedrin hatását.

TÁROLÁS: Száraz helyen, közvetlen napfénytől védve tárolandó.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

25 más termékek ugyanabban a kategóriában: