AR76739
Hozzávalók: Fehér quinoa (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 500 g
Osztályozás: Diófélék és magvaká
Raktáron
Figyelmeztetés: Utolsó darabok az áruházban!
Elérhetőség dátuma:
Hozzávalók: Fehér quinoa (Quinoa) - Chenopodium quinoa - 500 g
Osztályozás: Diófélék és magvak
A quinoa (csehül mrík) - gabonafélék a perui Andokban. A legelterjedtebbšazaz gabona fehér, ritkábbané sú júniusé és fekete. A quinoa nagyszerű. energia- és tápanyagforrás. Hosszú távot biztosít jóllakottság, és értékes fehérjeforrás a vegán étrendben.
Fogyasztható. gluténallergiás emberek.
100 g gabona 368 kcal-t tartalmaz
14 g fehérjét,
1 g zsírt
64 g szénhidrátot
ÖSSZETÉTEL
A quinoa kiváló; magasra fehérjetartalma és értékes aminosav összetétele. 100 g quinoa is 7 g rostot biztosít, valamint jelentős folsav (46% RDA *), B1-vitamin (24% RDA), B6 (24% RDA), mangán (102% RDA), réz (30% RDA) és vas (25% RDA) mennyisége. A quinoa nagyon gazdagá különösen az antioxidánsokra kvercetinben és kaempferolban, amelyek sú flavonoidok.
Magas tápérték jellemzi.
* RDA - Ajánlott; napi ajánlott érték napi adag.
Glykemický a főtt quinoa indexe 53, ami az alacsony GI-vel rendelkező termékek közé tartozik.
Ezért cukorbetegek, valamint kóros vércukorszinttel és súlycsökkenéssel küzdők is fogyaszthatják.
Szénhidráttartalmaé in quinoa sú szinte kizárólag összetetté szénhidrát, amitől a quinoa nagyon laktató; és energiát biztosít hosszúú időszak.
Glutént nem tartalmaz.
Egészséget támogató tulajdonságok:
Má potenciálisan gyulladáscsökkentő tulajdonságok
Tűzgátlóé A úquinoa összetevői bizonyítottanázané ezeken a helyeken patkányokkal. Napi a quinoa fogyasztása hatására meggyulladt a zsírszövetben és az állatok emésztőrendszerének falában csökkent. A Quinoa gyulladáscsökkentő hatású összetevőinek listája nagyon hosszú. Sú rajta fenolé savak, celá a tokoferolokhoz, arabinátokhoz és ramnogalakturánokhoz tartozó vegyületcsoport, amelyek poliszacharidok jelen vannak a sejtfalban, valamint a szaponinok.
HASZNÁLATI HOGYAN
A quinoa elkészítése nagyon egyszerű. Először is szükségesé öblítse le folyó víz alatt, majd öntse egy edénybe és forralja fel (1 teáskanál kevesebb, mint 2 csésze vízhez). 2 percig főzzük, majd elzárjuk a gázt és hagyjuk megduzzadni (kb. 30 perc). Főzés közben enyhén megsózhatjuk (de nem muszáj). Ha kész, adhatunk hozzá egy keveset vaj vagy olaj mennyisége.