Thymol - Thymol - Thymol - 1kg Nagyobb

Thymol - Thymol - Thymol - 1kg

AR74138

Összetétel: Thymol - Thymolum - 1kg
Osztályozás: Természetes eredetű vegyületek

Raktáron

21 628 Ft‎

Egyéb infó

Összetétel: Timol - Timol - 1kg
Osztályozás: Természetes eredetű vegyületek

A timol színtelen kristályos szilárd anyag, égető ízű és jellegzetes kakukkfű aromájú. Illóolajok összetevőjeként fordul elő. Baktericid és gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik. Tulajdonságainak köszönhetően már az ókori Egyiptomban is használták holttestek mumifikálására.

ALKALMAZÁSI TERÜLETEK
Oldat formájában jellemzően sebek és szájnyálkahártya fertőtlenítő eszközeként alkalmazzák. (herpesz, afta) és bőrgyógyászatban viszketéssel és gennyes folttal járó bőrbetegségekre. A timol fogkrémek, szájvizek és akne elleni készítmények összetételében található.

A méhészetben a varroa elleni védekezésre használják. Ez egy Varroa destructor atkák által okozott betegség. Feltételezhető, hogy megzavarja az atkák szaporodását, és változást okoz az anyagcseréjükben, ami a parazita elpusztulásához vezet. A timol használata nyáron javasolt, lehetőleg az utolsó mézvonás után. Emlékeztetni kell arra, hogy a timol használata problémákat okozhat a méz betakarítása után táplálkozó méheknél. A timol használata a méhek "etetése" után javasolt.

ÖSSZETÉTEL
Timol CZDA, tisztasága 99,5% feletti.

BIZTONSÁG
A termék kültéri használatra és méhészetre szánták! Bőrre alkalmazva fokozhatja a kemoterápiában használt 5-fluorouracil felszívódását.

Információk a gyógynövényekről

Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.

A termék vásárlói ezt is megvették:

30 más termékek ugyanabban a kategóriában: