Egyéb infó
Pitypang (Taraxacum officinale, syn. Taraxacum vulgare) a középkor óta széles körben használják. A pitypang virágokat ősidők óta használják szirupok, infúziók és borok készítésére. Általában ízesített desszertekhez, italokhoz és sajtokhoz is hozzáadják. Hagyományosan a pitypang virágszirupot használták a megfázás tüneteinek enyhítésére és a tartós köhögés megelőzésére. A pitypang infúziókat egykor gyakran használták emésztési zavarokra és étvágygerjesztésre. Úgy gondolták, hogy a pitypang méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik és felgyorsítja a gyógyulást. Ajánlott az időseknek és a betegségek által legyengült embereknek.
összetevők: Pitypang – 100% szárított virágok. Kiváló minőség! A pitypang virágai sok biológiailag aktív anyagot tartalmaznak, m.in. 16-hidroxiból származó taraxaszterolok: arnidiol és faradiol; Szerves savak, flavonoidok, fitoszterolok: β-szitoszterin, sztigmaszterin és kampeszterin.
Információk a gyógynövényekről
Ha többet szeretne megtudni a hagyományos természetgyógyászatban való felhasználásról, kérjük, forduljon a herbáriumba, vagy külső internetes vagy szakirodalmi forrásokhoz. Használat előtt konzultáljon egy gyógynövényes szakemberrel. Az Európai Bizottság jelenleg hatályos, 1924/2006 számú rendelete értelmében a termékekre nem lehet jogosulatlanul egészségre vagy tápanyag-összetételre vonatkozó állítást tenni, amelyeket az Európai Bizottság vagy az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság nem hagyott jóvá. Az egészségre vonatkozó állítás olyan állítást jelent, amely magában foglalja vagy azt a benyomást kelti, hogy ezek terápiás hatások az emberi szervezetre. Ezt a terméket Szlovákiában növényi kivonatként és alapanyagként forgalmazzák további feldolgozásra. Nincs jóváhagyott diagnosztikai vagy gyógyászati hatása, és nem gyógyszer. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Tárolja hűvös, száraz és sötét helyen. A minimális eltarthatósági idő a csomagoláson van feltüntetve.